0 POZYCJI
Koszyk pusty

ABC gotowania 3

5.00  (8 ocen)
 Sprawdź recenzje
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
69,99 zł
52,49 zł
Cena zawiera podatek VAT.
Oszczędzasz 17,50 zł
Stan magazynowy:
Duża ilość
Wysyłka:
24h
Cennik dostaw
Kiosk Ruchu
od 3,99 zł
Przesyłka pocztowaod 5,99 zł
Dostawa kurierem
od 12,99 zł
Paczkomat InPostod 12,99 zł
Dodaj do schowka
Stan magazynowy:
Duża ilość
Wysyłka:
24h
Cennik dostaw
Kiosk Ruchu
od 3,99 zł
Przesyłka pocztowaod 5,99 zł
Dostawa kurierem
od 12,99 zł
Paczkomat InPostod 12,99 zł


ABC gotowania 3

"Wiem, że spora grupa sięgających po książki kulinarne ma kłopot z inwencją w kuchni. Ta książka jest dla Was. Ale również dla tych, którzy gotują zaciekle, co chwilę coś zmieniają, wymyślają i nie boją się eksperymentować. Ta książka jest tym bardziej dla Was, bo zrozumiecie moją pasję, którą chcę się dzielić (….). Namawiam Was do gotowania, do dzielenia się szczęściem i jedzeniem. Do karmienia innych, bo to chyba najważniejsze w tym całym zamieszaniu. To najpiękniejsze, gdy można kogoś nakarmić i do tego – nakarmić naprawdę dobrze!" - Marieta Marecka
Chłodnik z awokado i ogórka z grzanką z mozzarellą i łososiem, a może pieczony camembert z podpłomykami z patelni? Marieta Marecka powraca w trzeciej już książce „ABC gotowania 3” z nową porcją wspaniałych autorskich przepisów, które zawsze się sprawdzają! Zupy, przekąski, sałatki, małe dania, dania główne, dodatki, desery i pyszne, pożywne oraz zdrowe koktajle – przepisy doskonale znanej widzom Kuchni+ Mariety Mareckiej i apetyczne zdjęcia Anety Flis poprowadzą Was krok po kroku przez tajniki prostej i jednocześnie wyrafinowanej kuchni.


Seria książek ABC gotowania jest idealna dla tych, którzy chcą zacząć swoją przygodę w kuchni, ale jednocześnie marzą, by rozwijać swój warsztat kulinarny. Z każdym tomem przepisy stają się coraz bardziej interesujące i inspirujące.

"Jestem przekonany, że trzecia porcja wiedzy, którą precyzyjnie i bezpretensjonalnie podaje nam Marieta, trafi prosto w serca wszystkich spragnionych dobrego smaku. A skoro apetyt rośnie w miarę jedzenia, to już czekam na czwarte ABC Gotowania" – zachęca Paweł Loroch, dziennikarz kulinarny.
  • Kategorie:
    1. Książki »
    2. Książki kucharskie
  • Wydawca: Egmont
  • ISBN: 978-83-281-3190-3
  • EAN: 9788328131903
  • Liczba stron: 300
  • Wymiary: 19.5x25.0
  • Dla kogo: wszyscy
  • Sposoby i terminy dostawy:
    • Paczka w RUCHu - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w urzędzie Poczty Polskiej - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa Pocztą Polską - dostawa 2 dni robocze
    • Odbiór paczki w Paczkomacie InPost - dostawa 2 dni robocze
    • Dostawa kurierem - dostawa 1 dzień roboczy
    Ważne informacje o wysyłce:
    • Każdy produkt ma na swojej stronie oszacowany czas wysyłki, potrzebny na obsługę zamówienia w magazynie, zapakowanie oraz przekazanie paczki kurierowi.
    • Większość oferowanych produktów posiadamy w magazynie, dlatego zamówienia wysyłamy zazwyczaj w ciągu 1-2 dni. Zamówienia opłacane z góry realizujemy od razu po uzyskaniu wpłaty od klienta. Zamówienia za pobraniem – od złożenia zamówienia.
    • Produkty dostępne w PRZEDSPRZEDAŻY wysyłane są po dacie premiery wydawniczej.
    • Na czas realizacji zamówienia składają się czas wysyłki (podany na stronie produktu) oraz czas doręczenia przesyłki przez przewoźnika.
    • Wszystkie terminy dotyczą tylko i wyłącznie dni roboczych (od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem świąt).

Marieta Marecka

Marieta Marecka to blogerka, felietonistka kilku gazet i portali oraz gospodyni programu „365 obiadów Mariety Mareckiej” w Kuchni +, który doczekał się już 3 sezonu. Prowadzi też eventy i warsztaty kulinarne. Jest wielką fanką dobrego jedzenia, zawsze chętnie gotuje dla rodziny i przyjaciół.
Jej praktyczne porady pomagają postawić pierwsze kroki w kuchni, ale ma tez w swoim repertuarze bardziej wyszukane przepisy dla zaawansowanych.
  • Seria

  • Seria ABC GOTOWANIA

     
    Seria książek ABC gotowania jest idealna dla tych, którzy chcą zacząć swoją przygodę w kuchni, ale jednocześnie marzą, by rozwijać swój warsztat kulinarny. Z każdym tomem przepisy stają się coraz bardziej interesujące i inspirujące.

    SZCZEGÓLNIE POLECAMY

    Tab1

      RECENZJE

      • Najnowsze
      • Najbardziej pomocne
      • Dziecijedza.com
        Dodano:
        13.11.2017 12:14:31

        ABC Gotowania 3 to spaniała książka zarówno dla profesjonalistów, pasjonatów gotowania, jak i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem :) Ciekawe przepisy, piękne zdjęcia i przydatne porady, wszystko to znajdziecie w tej książce, gorąco polecamy !

        Ocena: 
      • Anyzkowo
        Dodano:
        13.11.2017 11:56:09

        Marieta Marecka jest zbieraczką i czytelniczką wszelkich publikacji kulinarnych. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Wiele osób chciałoby gotować, ale przeraża je ogrom pracy potrzebny do przygotowania potraw. Jest to jedynie złudzenie, bo większość dań można zrobić z niewielkim nakładem sił i czasu. I takie właśnie przepisy przedstawia Marieta Marecka. Możemy ją oglądać na ekranie kanału Kuchnia + ale książka to książka. Można ją postawić na półce i sięgnąć po nią w dowolnym momencie jak i również jest piękną ozdobą.
        Książki wydawnictwa Egmont to zawsze uczta dla oczu. Ta książka, to nie wyjątek. Wydana pięknie i stylowo. Ponad 300 stron majstersztyku kulinarnego, na pięknym i trwałym papierze.

        Marieta Marecka jest zbieraczką i czytelniczką wszelkich publikacji kulinarnych. Zakochana w kuchni, sprzętach kuchennych, przepisach, smakach i zapachach oraz w swoim mężu. Wiele osób chciałoby gotować, ale przeraża je ogrom pracy potrzebny do przygotowania potraw. Jest to jedynie złudzenie, bo wię... więcej

        Ocena: 
      • marta-gotuje.pl
        Dodano:
        08.11.2017 13:53:03

        Bardzo lubię poprzednią część książki ABC gotowania 2, więc jestem trochę nieobiektywna i od początku miałam przeczucie, że ta część również przypadnie mi do gustu : ) Książka została podzielona na następujące rozdziały:

        Organizacja pracy, czyli jak przetrwać w kuchni
        Sztuczki magiczne, czyli jak ułatwić sobie pracę w kuchni
        Zupy
        Przekąski
        Dania główne
        Dodatki do dań
        Desery
        Koktajle

        Na końcu znajdziemy również podziękowania, oraz ułatwiający wyszukiwanie alfabetyczny indeks potraw. Przepisy w początkowych rozdziałach są zazwyczaj mniej klasyczne, ale nadal proste do przygotowania, zwłaszcza dla początkujących w kuchni. Wśród zup znajdziemy m.in przepis na kuszącą tajską zupę dyniową, migdałową zupę z ryżem i cynamonem, czy chłodnik z melona z imbirem i granatem. Przekąski zaskakują ciastkami z fetą i ziołami, czy carpaccio z kaczki z grejpfrutem. Dla miłośników konkretnych smaków rozdział z daniami głównymi oferuje rigattoni z brokułami i łososiem w sosie serowym, czy łopatkę wieprzową w kiszonej kapuście z ananasem. Prawda, że oryginalnie? : ) Dodatki oferują więcej klasycznych smaków jak kluski na parze, czy różne odmiany puree. Dalej przechodzimy do mojego ulubionego rozdziału na desery : ) Przepisów jest sporo, część z nich jest klasyczna jak rolada z bitą śmietaną i galaretką, ryż zapiekany z jabłkami, czy serowy domek zwany u mnie Chatką Baby Jagi lub Chatką Puchatka : ) Są również mniej tradycyjne smaki jak muffiny buraczkowe z rodzynkami, czy brownie z fasoli. Na koniec zbiór koktajli, czyli coś dla miłośników błyskawicznych akcji w kuchni.

        Każdy przepis został opatrzony pięknymi zdjęciami, które wprost zachęcają do jedzenia, a dodatkowo dzięki miniaturkom możemy podpatrzyć jak kolejno wygląda proces przygotowania dania, co na pewno ułatwi pracę w kuchni osobom początkującym. Podane są również informację na temat liczby porcji, czasu przygotowania oraz stopnia trudności danego dania. Warto zaznaczyć, że przepisy nie wymagają trudno dostępnych składników : )

        Książka bardzo przypadła mi do gustu i na pewno każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Świetnie sprawdzi się w roli prezentu, bo różnorodność przepisów jest naprawdę ogromna!

        Bardzo lubię poprzednią część książki ABC gotowania 2, więc jestem trochę nieobiektywna i od początku miałam przeczucie, że ta część również przypadnie mi do gustu : ) Książka została podzielona na następujące rozdziały:

        Organizacja pracy, czyli jak przetrwać w kuchni
        Sztuczki magiczne,... więcej

        Ocena: 
       
      Uwaga: Nasze strony wykorzystują pliki cookies.
      Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników oraz w celach statystycznych i reklamowych. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy badawcze. W programie służącym do obsługi Internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce Prywatności.